Ajutor » Subcategorii

Cum aleg subcategoria pentru siteul meu?

Intra in contul tau trafic.ro si acceseaza butonul “Alege subcategoria” din dreptul siteului pentru care doresti sa selectezi o noua subcategorie. Alege categoria si ulterior subcategoria ce corespunde cel mai bine continutului siteului tau si acceseaza butonul “Salveaza”. Modificarile vor fi vizibile in cadrul clasamentului trafic.ro odata cu urmatoarea actualizare (vezi si Ce reprezinta clasamentul trafic.ro si cand se actualizeaza?). 

sus

De ce nu pot muta siteul intr-o alta subcategorie?

Nu poti schimba subcategoria la un interval mai mic de 3 luni de la ultima schimbare. Aceasta limitare are rolul de a preveni schimbarile dese de categorii/subcategorii. Exceptie: Poti sustine oricand o subcategorie inactiva si in momentul in care subcategoria va deveni activa, siteul va fi mutat automat (vezi si Cum sustin o subcategorie inactiva?).

sus

Ce inseamna ca o subcategorie este activa/inactiva?

O subcategorie este activa daca este afisata in trafic.ro si pentru ea se calculeaza Clasamente. Activarea unei subcategorii inactive se face de catre un operator trafic.ro si are loc atunci cand subcategoria este sustinuta de un numar relevant de siteuri.

Orice subcategorie propusa care nu este sustinuta de cel putin 20 siteuri este considerata inactiva. Pentru subcategoriile inactive nu se calculeaza clasamente. Vezi si intrebarea Cum este stabilit Clasamentul trafic.ro pentru subcategorii?.

sus

Cum pot sa schimb subcategoria pentru siteul meu?

In cazul in care ai selectat deja o subcategorie pentru siteul tau, aceasta nu va mai putea fi modificata intr-un interval mai mic de 3 luni de la ultima schimbare. Aceasta limitare are rolul de a preveni schimbarile dese de categorii/subcategorii.  Exceptie: Poti sustine oricand o subcategorie inactiva si in momentul in care subcategoria va deveni activa, siteul va fi mutat automat (vezi Cum sustin o subcategorie inactiva?).

sus

Cum sustin o subcategorie inactiva?

Intra in contul tau trafic.ro si acceseaza apoi Vezi subcategorii deja propuse (accesati linkul dupa autentificarea in contul trafic.ro). Selecteaza din catalogul de categorii acea subcategorie inactiva pe care doresti sa o sustii. Efectueaza click pe butonul “Sustine subcategoria” si selecteaza dintre siteurile inscrise in contul tau trafic.ro cel putin unul care vrei sa sustina subcategoria respectiva. Subcategoria va deveni activa in momentul in care este sustinuta de un numar relevant de siteuri (vezi si vezi Ce inseamna ca o subcategorie este activa/inactiva?). 

Sustinerea unei subcategorii de catre un site presupune mutarea automata a siteului respectiv in subcategorie imediat ce aceasta devine activa.

sus

Cum propun o subcategorie noua?

Inainte de a propune o noua subcategorie te rugam sa verifici daca aceasta nu se regaseste deja in lista de subcategorii propuse (linkul este accesibil dupa autentificarea in contul trafic.ro). Vezi si intrebarea Cum pot vizualiza lista de subcategorii deja propuse?

Intra in contul tau trafic.ro si acceseaza butonul “Alege subcategoria” din dreptul unui site inscris in contul tau de utilizator.  Efectueaza click pe “Propune subcategorie” si selecteaza din drop-down categoria pentru care doresti sa propui o noua subcategorie. Precizeaza numele subcategoriei propuse si ofera o scurta descriere a acestuia – maxim 256 de caractere. In final, alege din siteurile inscrise in contul tau trafic.ro cel putin unul care vrei sa sustina subcategoria propusa si apoi acceseaza butonul „Propune”. Sustinerea unei subcategorii de catre un site presupune mutarea automata a siteului respectiv in subcategorie imediat ce aceasta devine activa. 

sus

Cum pot vizualiza lista de subcategorii deja propuse?

Intra in contul tau trafic.ro si acceseaza apoi butonul Subcategorii din boxul "Quick links".

sus

Cum este stabilit Clasamentul trafic.ro pentru subcategorii?

Clasamentul pe subcategorii urmeaza aceleasi principii de organizare ca si Clasamentul trafic.ro pe categorii. Siteurile sunt ordonate in functie de clasamentul ales: pe ora/zi/saptamana/luna/real-time, in functie de vizitatori, vizite si afisari (vezi Ce reprezinta clasamentul trafic.ro si cand se actualizeaza?).

sus